Sharepoint evoluutio jatkuu. Moderni käyttöliittymä nostaa käytettävyyttä. — 20.11.2017

Uudet toiminnot Sharepointissa

Sharepoint evoluutio edistyy ja uudet modernit käyttöliittymät päivittävät Sharepointin luettelot, kirjastot ja sivut. Perinteiseen käyttöliittymään pääsee vielä linkin kautta, jos haluaa palata vanhaan. Edge selain alkaa olla varteenotettava kumppani yhdessä Windows 10:n kanssa ja luo uusia nopeita tapoja selain muokkaukseen.

Varsinkin Edge selaimen nopeus, kun käsitellään suuria määriä tiedostoja, nopeuttaa käyttöä ja tekee osin tarpeettomaksi esimerkiksi resurssienhallinnan käytön käsiteltäessä tiedostomassoja. Kansioiden siirto suoraan käyttöliittymään on vihdoin mahdollista ja kopiointi tai siirto Onedrivesta Sharepointiin luo joustavuutta, missä vanhat työtavat muuntuvat.


Windows 10:ssä applikaatiot jäävät työasema käytössä helposti käyttämättä. Kuitenkin esim. nopeassa käytössä Onedrive ja Onenote applikaatiot ovat käteviä. Unohtamatta Delveä, mikä muistuttaa usein ”kadonneen” tiedoston sijainnista helposti ja eleettä. ”Tutustu” painikkeet jäävät helposti käyttämättä, mutta ne luovat pienessäkin organisaatiossa yhteisön tuntua kun näkee nopeasti minkä parissa kollegat työskentelevät.


Sharepointin uusi ”Sivuston sivut” jää helposti huomaamatta myös. Jos kirjastossa ei sitä vielä ole voi kokeilla sivuston päivittämistä, että uudet ominaisuudet saadaan käyttöön tai siirtyä First release asiakkaaksi ja saa uudet ominaisuudet käyttöön heti kun mahdollista. Sivuston sivut ja uusia ominaisuuksia saa kuitenkin käyttöön, vaikka sivustolla ei niitä ominaisuuksia vielä olisi.

Aktivoimalla "Sivuston sivut", missä uusia moderneja sivuja voi luoda, on käytössä liuta uusia webpart osia, joita voi upottaa myös vanhoihin sivupohjiin. Uudet webpartit ovat käytettävyydeltään korkeammalla ja esimerkiksi uudet asiakirjat näyttävät kätevästi myös pienoiskuvan asiakirjasta ja jos sivusto on jaettu esim. projektikohtaisesti voi yhdellä silmäyksellä nähdä aina ko. sivuston toiminnan ja sivu on aina myös mobiiliyhteensopiva.


Siirtymäkaudella useimmat luettelot voi jättää vielä perinteiseen näkymään, ja muuttaa luetteloja uuteen moderniin käyttöliittymään, kun se on mahdollista. Räätälöidyt luettelot päivitys jättää yleensä rauhaan, mutta haluttaessa luettelon voi aina säätää perinteiseen käyttöliittymään.


Opastus ja koulutus siirtymäkaudella on tärkeää. Edge selaimeen siirtyminen ja lisäosien asennus, kuten esim. webclipper auttavat uusissa työtavoissa.

Pikakaavio sivuston sivut