Vivalla intranet Teamsiin — 1.10.2023

Monelle yritykselle ryhmätyöskentely on sekalainen seurakunta erilaisia Teams ryhmiä. Sharepoint on käyttäjän näkökulmasta jotakin pelottavaa mikä lymyilee 365 viidakossa. Microsoft Viva connections on sovellus, mikä lisää Teamsiin Sharepoint hub kokonaisuuden ja tuo perinteisemmän näkemyksen Intranetista lähemmäs käyttäjiä.

Viva Connections tuo Intranetin TeamsiinIntranet näkyy Viva connections käyttöönoton jälkeen Teamsin vasemmassa sovelluspalkissa halutussa kohdassa, usein se laitetaan ylimmäksi ja varustetaan yrityksen logolla.

Moni yritys voi laittaa mietintämyssyyn mahdollisuuden ottaa käyttäjiksi mukaan myös eturivin työntekijät. Muutoksen jälkeen esimerkiksi tablet tai mobiilikäyttö on hyvin luontevaa ja F1 lisenssi on juuri sopiva, koska eturivin työntekijä harvemmin tarvitsee koko Office-pakettia.

Mobiilinäkymä räätälöityy osin automaattisesti mutta sitä voi laajentaa Viva Dashboardin avulla.

Viva connections sovelluksen avaama näkymä voidaan kustomoida, kohdentaa yleisölle, tai käyttää yrityksen nykyistä hub kokonaisuutta sellaisenaan.

Tavallaan Viva Connectionsin käyttöönotto palauttaa intranetin käyttäjille. Monille Teams on muodostunut omaksi intranetikseen mikä kokoaa käyttäjän tiimit yhteen paikkaan, nyt jalustalle nostetaan jälleen Sharepoint.

Viva ei ole pelkkä linkki sisältöön. Teamsissä voit etsiä Sharepoint-sisältöä SharePointissa tekemällä haun Teamsin hakupalkista. Hakutulokset näytetään SharePoint -sivustossa selaimessa ja voit avata esimerkiksi dokumentin suoraan Teamsiin.

Viva connections web-osia voi ottaa käyttöön Sharepointissa ja niillä voit tuoda mobiili Teams sovellukseen ja tietokoneelle Teams kojelaudan, mihin voit liittää yrityksen uutissyötteen ja kohdennetut tehtävät.

Viva nimen alle on tullut lyhyessä ajassa myös muita sovelluksia: metatietoon perustuva Viva topic, Insights, Engage, Updates, Learning...

Viva Insights on muodostumassa mielenkiintoiseksi ajatushautomoksi. Ensin se auttoi pitämään yhteyttä ja kiinnittämään huomiota tärkeisiin kontakteihin ja rauhoittamaan tiettyjä osia päivästä keskittymiselle ja nostamaan tärkeiden henkilöiden viestit etusijalle.