Loop eli Silmukka objektit yhteistyöhön — 25.3.2024

Microsoft Loop objekti Outlookissa

Tyypillisesti projekti työskentely alkaa Teamsin tai Outlookin kautta lähetetyllä viestillä, missä kuvataan projekti ja loppuun lisätään kohtalokas kysymys ”kaikki kommentit ovat tervetulleita”. Viestiketju sisältää sen jälkeen kaiken oleellisen, mutta tieto on ripoteltu milloin sähköpostiketjuun tai Word liitteen kommentteihin.


Kun eri huomiot on vielä kirjattu henkilöiden värimieltymyksien mukaan dokumentin ”rivien väleihin” punaisella ja vihreällä, lupaava aloitus voi lätsähtää.


Avun voi tuoda Microsoft Loop –”Silmukka” objektit. Objektit synkronoivat niihin kirjoitetun tekstin ja toiminnallisuuden eri sovelluksissa reaaliajassa, voit myös kopioida loop komponentin esim. Teamsistä Onenoteen.


Voit lisätä Outlook-viestiin tai Word-dokumenttiin Loop-osion, mihin kirjattu teksti synkronoituu reaaliajassa kaikille, ja kaikki näkevät kuka muokkaa mitäkin kohtaa. Voit luoda taulukkoja, tehtäväluetteloita ja kysymysosioita. Kaikki komponentit päivittyvät ja kaikki säästyvät pitkiltä viestiketjuilta.

Microsoft Loop objekti Wordissä
Silmukkakomponenttien käyttöönotto on helppoa: kun lähetät Silmukka-osan, kaikki keskustelun osallistujat voivat muokata sitä tekstissä ja nähdä muutokset heti. Tämä tarkoittaa, että voit tehdä yhteistyötä suoraan keskusteluviestissä tai Word-dokumentissa.


Huomautus: Silmukkakomponentit ovat käytettävissä vain työpaikan tai oppilaitoksen tilin kautta. Wordissä ne ovat käytettävissä vain, jos organisaatiosi sallii sellaisten linkkien luomisen, joita kuka tahansa organisaatiossa voi muokata tai tarkastella. Mobiilia varten on oma Microsoft Loop sovellus.