Suojaa posti OME Outlook Message Encryption ominaisuudella — 1.1.2021

OME (Outlook message encryption) on suojausominaisuus mitä voidaan käyttää Outlook OWA:n ja Microsoft 365 Outlook sovelluksen kautta. OME käyttöönottoon ja suojauksen tasoon vaikuttaa joiltakin osin asiakkaan Office 365:n ja työasema sovellusten konfigurointi. Olemassa olevaan tilaukseen OME:n voi lisätä erillisellä lisenssillä.

Outlook Message encryption

Useat riippumattomat IT-konsultit kehottavat käyttämään suojausta GDPR asetuksen noudattamisen varmistamiseksi ja siksi ominaisuus on hyvin tervetullut.

OME:n idea on muuttaa käyttäjän kannalta usein käytettävyydeltään hankala turvaposti käyttäjälle näkymättömäksi ja jokapäiväiseen käyttöön soveltuvaksi ja näin sähköpostikin muuttuu kertaheitolla huomattavasti turvallisemmaksi. 365 sisältää jo ennestään eri mahdollisuuksia postin suojaamiseksi, mutta nyt on huomioitu ennen kaikkea myös ulkoiset käyttäjät.

Postia voi lähettää käytännössä kenelle tahansa.

Muutamia rajoituksia vielä on. Niihin odotetaan muutoksia.

- Jaettuja postilaatikoita ei voi käyttää vielä OME:n kautta

Ominaisuuslistalle kuuluvat mm.

- Suojaukseen voi liittää BYOK avaimen ts. oman avaimen

- Suojauksen voi asettaa koskemaan DLP sisältöä sisältäville viesteille automaattisesti. Eli jos viesti sisältää sosiaaliturvatunnuksen, voisi suojaus turvata postin automaattisesti.