Edge Chromium on täällä — 10.4.2020

Microsoft on rummuttanut Edge selaimen puolesta jo pitkään. Monelle yllätyksenä tulikin seuraava versio mikä perustuu avoimeen lähdekoodiin. Edge Chromiumilla ja Googlen Chromella onkin paljon yhteistä.

Loppukäyttäjälle tämä tarkoittaa sitä, että kilpailuasetelmassa käyttäjä voi valita kahden vahvan ohjelmistokehittäjän tuotteesta mieleisen. Ja mikä sen parempi.


Microsoftille tärkeää on luonnollisesti pitää ohjat käsissään erityisesti ronkelin yritysmaailman vaativien asiakkaiden näkökulmasta.

Uuden selaimen beta-versiota voi jo nyt kokeilla, suomalaisesta versiosta puuttuu vielä tulevia ominaisuuksia ja siksi kokeilut voi rajoittaa esimerkiksi selainyhteensopivuuden tutkimiseen, mikä on jo nyt yllättävän hyvä.

Chromiumissa voi jatkossa hyödyntää myös muiden ”kauppojen” selainlaajennuksia ja tarjonta tulee olemaan heti suuri. Mielenkiintoinen ominaisuus on selaimen kirjautumis mahdollisuus Active Directoryyn mikä ainakin alkuvaiheessa on kytketty niin että jos laite on kytketty AD:lle tai Azure AD.lle, päivitys ei automaattisesti tuo laitteelle Chromiumia. AAD synkronointi vaatii toimiakseen mm. AAD Premium version (P1 tai P2) ja E3 tai korkeampi.

Edge tulee sisältämään myös yksinkertaistetun Internet Exploler moodin,, missä moderni sivujen renderöinti kohtaa tuen sivustoille, mitkä vaativat toimiakseen vanhan Internet Explolerin. Moodi tukee mm. Active X:ää.